Clicky


Nieuwe Mercedes-Benz Actros voor Siem Stout B.V

Nieuwe Mercedes-Benz Actros voor Siem Stout B.V
30-04-2018 16:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Siem Stout B.V. is sinds 1969 uitgegroeid tot specialist op het gebied van tanktransporten. Het familiebedrijf uit Nieuwerkerk aan den IJssel nam daarvoor onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS 4x2 in gebruik. Aanleiding voor de aanschaf was een geslaagde Fuel Duel verbruiksrit die het gunstige brandstofverbruik van de Actros nogmaals onderstreepte.

De trucks van Mercedes-Benz zijn sinds jaren onderdeel van het wagenpark van Siem Stout B.V. Toen een vaste chauffeur aan een nieuwe truck toe was, wilde hij het liefst een Mercedes-Benz Actros. Om zeker te weten dat de nieuwste generatie Actros in de praktijk net zo zuinig is als op papier, leverde huisdealer ROGAM de Actros EcoBooster af voor een Fuel Duel verbruiksrit. Tijdens de twee weken durende demorit werden de prestaties aan de hand van telematicasysteem Fleetboard in de gaten gehouden.

Een gunstige uitkomst zorgde er uiteindelijk voor dat er een nieuwe Actros 1842 LS 4x2 in gebruik werd genomen. De karmijnrode 1842 LS 4x2 is voorzien van een luxe BigSpace-cabine met vlakke vloer en standairco, dab+ radio en comfortmatras. Daarnaast is de Actros uitgerust met de standaard veiligheidssystemen en anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control. Qua verbruik doet de Actros het goed in de praktijk. “Omdat we de Actros nog niet zo lang in gebruik is, kunnen we er nog niet zoveel over zeggen maar we denken dat het verbruik net zo zuinig is als tijdens de Fuel Duel,” vertelt directeur Jeroen Stout.

Chauffeurs

Dat de mening van de chauffeurs hoog in het vaandel staat bij het familiebedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel blijkt onder meer uit de keuze voor de nieuwe Actros. “We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de voorkeuren van onze chauffeurs mits het binnen ons twee merken beleid valt,” zegt Stout.

“Als bedrijf willen we kwaliteit leveren en dat proberen we onder meer te doen door alleen maar goed gemotiveerd Nederlands personeel in dienst te nemen. Daar doen we graag iets voor terug. Op die manier blijft iedereen tevreden.”

De oorsprong van familiebedrijf Siem Stout B.V, gevestigd in Nieuwerkerk aan de IJssel, ligt in 1969. Wat begon met transport van stookolie veranderde al snel in het transport van chemicaliën. In 1980 werd het bedrijf Tavo overgenomen waarmee het werkgebied werd uitgebreid van de Benelux naar geheel Europa. Inmiddels is het bedrijf gespecialiseerd in Europese tanktransporten. De producten lopen uiteen van levensmiddelen tot gevaarlijke stoffen. Het wagenpark van het familiebedrijf bestaat uit 18 trekkende eenheden waarvan vier Mercedes-Benz Actros trucks.

Foto's

  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics