Transport Online - Twee arrestaties voor kluisjesroof bij Rabobank Oudenbosch

Twee arrestaties voor kluisjesroof bij Rabobank Oudenbosch

Twee arrestaties voor kluisjesroof bij Rabobank Oudenbosch
30-04-2018 09:45 | Binnenland | auteur ANP

ROOSENDAAL/ETTEN-LEUR - Twee beveiligers zijn maandag gearresteerd voor de geruchtmakende kluisroof bij de Rabobank in Oudenbosch. De mannen van 43 en 45 jaar uit Etten-Leur en Roosendaal worden verdacht van betrokkenheid bij de roof begin maart maar over hun exacte rol wil de politie niet meer zeggen. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.

Honderden kluisjes in de kelder van het bankfiliaal werden begin maart leeggeroofd. De diefstal werd op maandag 5 maart ontdekt. Over de precieze omvang van de buit hebben de bank en de politie nooit mededelingen gedaan. De Rabobank is samen met de gedupeerde klanten nog steeds bezig met de inventarisatie van de schade.

Vanaf het begin heeft de politie er rekening mee gehouden dat de daders hulp hebben gehad van binnenuit. De opvallende kluiskraak was goed voorbereid en professioneel uitgevoerd.

De twee verdachten werken voor het Bredase beveiligingsbedrijf EBN dat in totaal vier filialen van de Rabobank in de regio beveiligde. De directie en het personeel van EBN zijn geschrokken door de twee arrestaties. De twee verdachte personeelsleden zijn op non-actief gesteld. Het bedrijf laat weten dat medewerkers altijd zorgvuldig worden gescreend. EBN benadrukt dat het bedrijf zelf geen verdachte is en volledig meewerkt aan het onderzoek door de politie.

De Rabobank is teleurgesteld in EBN. De bank heeft altijd alle vertrouwen gehad in het beveiligingsbedrijf en twijfel of wantrouwen is er nooit geweest, aldus een woordvoerder. Om elk risico in het vervolg uit te sluiten heeft de bank snel na de kluisroof al besloten om het contract met EBN te beëindigen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions