TUI en Transavia: geen uitval vluchten

TUI en Transavia: geen uitval vluchten
29-04-2018 14:19 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Veel reizigers die hun meivakantie in het buitenland wilden gaan vieren, werden zondagochtend de dupe van de stroomstoring op Schiphol. Reisorganisatie TUI en luchtvaartmaatschappij Transavia hebben echter geen vluchten hoeven te schrappen. De meeste reizigers moesten wel rekening houden met vertraging. In de ochtend heeft een aantal mensen de vlucht van TUI gemist omdat ze door de files op de toegangswegen niet op tijd op de luchthaven konden komen.

"We zijn met deze mensen op zoek gegaan naar een oplossing. We hebben ons coulant opgesteld, want het is al sneu genoeg dat deze mensen niet op vakantie konden'', aldus de woordvoerster van TUI. Er stonden zo'n tiental vluchten van TUI gepland. De reisorganisatie hoopt dat de mensen die later op de dag vliegen hun bestemming kunnen bereiken. "We hebben ook extra mensen ingezet die helpen bij het inchecken en opvangen van de reizigers.''

Ook Transavia hoopt dat iedereen kan vliegen. "Het was geen fijne start van de vakantie, maar we hebben geen vluchten hoeven schrappen. Er was vooral onzekerheid onder de mensen, omdat ze niet wisten waar ze aan toe waren. Maar we doen ons uiterste best om iedereen nog te vervoeren'', aldus de zegsvrouw van Transavia.

Corendon had voor zondag drie vluchten gepland staan die vanaf Schiphol zouden vliegen. Die zijn met gemiddeld anderhalf uur vertraging vertrokken, aldus een woordvoerder. "Gezien de omvang van de problemen op Schiphol, is het ons erg meegevallen.'' Voor maandag verwacht Corendon de geplande vluchten gewoon uit te kunnen voeren.

KLM heeft vooralsnog veertig zogenoemde Europa-vluchten, die heen en weer vliegen, moeten annuleren. De vliegtuigmaatschappij heeft veel last gehad van het dichtgooien van Schiphol, vertelt een KLM-woordvoerster. Passagiers en eigen medewerkers konden de luchthaven niet bereiken. Ondertussen vertrokken er wel vluchten, onder meer om plek te maken voor andere vliegtuigen. "Sommige vluchten zijn leeg vertrokken, omdat de passagiers vast stonden.’’Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden