Transport Online - Wachtrijen op Schiphol na storing inchecken

Wachtrijen op Schiphol na storing inchecken

Wachtrijen op Schiphol na storing inchecken
29-04-2018 10:12 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Druk en vol op Schiphol zondagochtend. Reizigers staan zij aan zij in de vertrekhallen, te wachten tot ze alsnog kunnen vertrekken. Een storing in het inchecksysteem, mogelijk indirect het gevolg van een stroomstoring in Amsterdam Zuid-Oost, zorgde voor grote problemen op de luchthaven. Net in de meivakantie, op een dag dat het toch al drukker dan normaal zou zijn, moesten vluchten worden afgeblazen of raakten ze vertraagd. Schiphol riep mensen op niet naar het vliegveld te komen, de toegangswegen naar het vliegveld werden afgezet waardoor evengoed files ontstonden en er reden geen treinen meer naar de luchthaven.

De stroomstoring in Amsterdam was het gevolg van het uitvallen van de hoogspanningsverbindingen Bijlmer Zuid-Vensterweg en Bijlmer Zuid-Amstelveen van netbeheerder TenneT. Dat gebeurde rond 00.45 uur. 18.000 aansluitingen, huizen en bedrijven, kwamen zonder stroom te zitten. Midden in de nacht bleek dat ook Schiphol kampte met problemen met de stroom, mogelijk het gevolg van een spanningsdip die door die stroomstoring werd veroorzaakt: "Grote kans dat deze dip een indirect gevolg is van de storing'', aldus de zegsvrouw van TenneT.

Rond 06.45 uur was de storing op Schiphol verholpen, maar de gevolgen zullen nog de hele zondag en mogelijk ook maandag nog merkbaar zijn. Zondag hebben mensen er nog flink last van, aldus een woordvoerder van de Luchthaven. Wat er maandag precies gebeurt is nog niet te voorspellen, maar er zullen zeker naweeën van zijn, zegt hij.

De spanning op het stroomnet in Amsterdam was zondagochtend rond 09.00 uur ook weer terug. Beheerder Liander verwacht dat de meeste aansluitingen rond 09.30 uur weer stroom hebben. Ongeveer 3200 aansluitingen moeten iets meer geduld hebben, Liander verwacht hen om 10.30 weer van stroom te kunnen voorzien.

Foto's

 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions