Hinder op Schiphol door grote storing

Hinder op Schiphol door grote storing
29-04-2018 09:12 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Reizigers moeten op Schiphol rekening houden met lange wachttijden, vertragingen en annuleringen nadat het vliegveld te kampen had met een grote storing bij het inchecken. De problemen zijn inmiddels verholpen en de dienstregeling wordt weer hervat.

De luchthaven laat weten dat de toegangswegen weer worden opengesteld en treinen weer naar het vliegveld rijden. Een woordvoerder zegt dat reizigers wel nog rekening moeten houden met gevolgen voor het vliegverkeer. Hij adviseert om de vluchttijden in de gaten te houden.

De luchthaven was zondagochtend vroeg tijdelijk afgesloten vanwege een storing bij het inchecken, die door een eerdere stroomuitval was veroorzaakt. Door de storing ontstonden lange rijen mensen in de vertrekhallen.

Files

Naast dat de toegangswegen werden afgesloten en treinen niet meer naar Schiphol reden, werd uit voorzorg ook besloten om inkomende vluchten om te leiden. De maatregelen waren samen met de bevoegde autoriteiten genomen om de drukte op het vliegveld tegen te gaan. Er ontstonden files op onder meer de A4.

De stroomstoring trof ook Amsterdam Zuidoost. Volgens Liander zitten daar rond 07.00 uur nog meer dan 10.000 huishoudens zonder stroom. De oorzaak is volgens de netbeheerder het uitvallen van hoogspanningsverbindingen rond de Bijlmer. De storing begon rond 00.45 uur en betrof in eerste instantie enkele honderden huishoudens.

Op Twitter beklaagden veel mensen zich gedurende de nacht erover dat het donker was in het Amsterdamse stadsdeel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden