Clicky


Feestvierder slaapt in weggetakelde dixi

Feestvierder slaapt in weggetakelde dixi
28-04-2018 13:02 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Een jonge Groninger die Koningsdag al feestend in de binnenstad van Groningen wilde afsluiten, heeft de nacht op een wel heel bijzondere slaapplek doorgebracht: hij werd wakker op een industrieterrein net buiten het centrum, in een dixi, een mobiel toilet.

De man moest zaterdagochtend bevrijd worden uit het hokje dat 's ochtends uit de stad naar een industrieterrein net buiten het centrum was gebracht. Hij belde de meldkamer van de politie en vertelde dat hij in slaap was gevallen in de dixi, die ochtend was wakker geworden in het hokje, maar er niet uit kon. "Hij kon de deur op een kier open krijgen, maar er niet uit stappen omdat hij omgeven was door andere dixi's'', aldus een woordvoerder van de politie, die berichtgeving van deze strekking van RTV Noord bevestigde.

Agenten konden hem snel lokaliseren en wisten hem te bevrijden uit zijn benarde positie. Hij wist niet meer waar en wanneer hij in de dixi was gestapt, maar volgens de zegsman moet het rond een uur of 01.00 zijn geweest.