Feestnacht als opmaat naar Koningsdag

Feestnacht als opmaat naar Koningsdag
26-04-2018 23:28 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Aan de vooravond van Koningsdag is op veel plaatsen in het land het feest al in volle gang. In Utrecht was de vrijmarkt en in Den Haag zijn naar schatting 100.000 mensen afgekomen op The Life I Live, een muziekfestival op negen concertpodia in de binnenstad. "Het is gezellig druk, er zijn geen incidenten en nauwelijks een wanklank'', meldde een politiewoordvoerder.

Op de Utrechtse vrijmarkt heerste donderdag al een gezellige sfeer en de verkoop van de meest uiteenlopende spullen verliep prima. "Wat betreft duurzaamheid scoren we goed'', zei een woordvoerster van de gemeente. Ze constateert dat de te koop aangeboden waar heel vaak een nieuwe bestemming vindt. Als het weer ook vrijdag niet al te slecht wordt, worden er donderdag en vrijdag in totaal zo'n 300.000 mensen verwacht in Utrecht. Evenveel als vorig jaar.

Het centrum van Eindhoven kleurde donderdagavond al oranje voor het muziekfestival Eindhoven=King. Amsterdam trekt traditioneel de meeste Oranjeklanten met diverse evenementen en een traditionele vrijmarkt.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinsessen en andere leden van het Oranjehuis zijn vrijdag te gast in Groningen. De stad houdt rekening met tussen de 60.000 en 80.000 bezoekers. Willem-Alexander wordt vrijdag 51 jaar.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden