Transport Online - Lufthansa profiteert van val Air Berlin

Lufthansa profiteert van val Air Berlin

Lufthansa profiteert van val Air Berlin
26-04-2018 09:22 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

KEULEN - Lufthansa heeft in de eerste drie maanden van het jaar geprofiteerd van de neergang van prijsvechter Air Berlin. De Duitse luchtvaartmaatschappij kreeg daardoor te maken met een grotere vraag naar tickets voor onder meer zijn eigen prijsvechter Eurowings. Ook een vroege Pasen was goed voor de vraag naar vliegtickets.

De operationele winst van Lufthansa steeg met 4 procent naar 26 miljoen euro. Door het verdwijnen van Air Berlin zaten de vliegtuigen van Lufthansa voller en kon de Duitse marktleider hogere prijzen vragen. Tegelijkertijd kostte de integratie van de overgenomen onderdelen van Air Berlin in Eurowings voor forse eenmalige kosten. Het leidde tot een aangepast verlies bij Eurowings van 203 miljoen euro. De omzet van heel Lufthansa kwam uit op 7,6 miljard euro.

Onder de streep was er een verlies van 57 miljoen euro, door onder meer rentebetalingen en wisselkoerseffecten op leningen in dollars. Vorig jaar was dat nog een negatief resultaat van 68 miljoen euro.

Vorige maand waarschuwde Lufthansa al dat 2018 een moeilijker jaar wordt dan 2017, toen voor het derde jaar op rij een recordwinst werd geboekt. Hogere brandstofkosten en weer toenemende concurrentie op de Duitse markt zorgen dit jaar voor een licht lagere winst, herhaalde het bedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen