Clicky

 
Transport Online - Politie heeft nieuwe manier om vrachtwagenchauffeurs in de gaten te houden [+video]

Politie heeft nieuwe manier om vrachtwagenchauffeurs in de gaten te houden

Politie heeft nieuwe manier om vrachtwagenchauffeurs in de gaten te houden [+video]
25-04-2018 16:54 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

GELDERLAND/OVERIJSSEL - Het is één van de grootste ergernissen in het verkeer en het is ook nog eens heel gevaarlijk: het gebruik van smartphones achter het stuur. Om die reden controleert Politie Oost-Nederland deze week op afleiding tijdens het rijden. En dat doen agenten op een bijzondere manier: vanuit een touringcar.

En het werkt. Dinsdag en woensdag werden in Gelderland en Overijssel werden honderden bestuurders aan de kant gezet die achter het stuur zaten te appen, of zich op een andere manier door hun telefoon lieten afleiden.

"In een touringcar zit je hoog en daardoor kunnen we ook vrachtwagenchauffeurs te controleren", zegt Hans Bijkerk van Team Verkeer. Dinsdag en woensdag reed de bus met agenten over de snelwegen in Overijssel en Gelderland. "De bus werd gevolgd door collega’s in onopvallende auto’s. Als we een vrachtwagenchauffeur met zijn smartphone achter het stuur zien, geven we dit door en die persoon wordt dan door de collega’s staande gehouden en bekeurd."

Controle op deze manier is uniek voor Oost-Nederland en is uitvoerig getest door het team. "Vanuit een auto vrachtwagenchauffeurs controleren is heel lastig. Nu we op gelijke hoogte zitten, kunnen we veel beter zien of chauffeurs zich laten afleiden door hun telefoon", aldus Bijkerk.

En dat is terug te zien in de resultaten van eerdere testdagen. Toen werden 440 chauffeurs aan de kant gezet. Naast een bekeuring kreeg de bestuurder ook uitleg over het gevaar die het gebruik van de smartphone achter het stuur met zich mee brengt.

"Het effect is niet alleen een bekeuring, maar ook bewustwording van het gevaar voor je medeweggebruikers. Als we dat kunnen bereiken, is het voor ons effectief. We blijven dus doorgaan met deze controles. Binnenkort staat de volgende gepland."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions