Transport Online - FlixBus verdubbelt aanbod in Nederland

FlixBus verdubbelt aanbod in Nederland

FlixBus verdubbelt aanbod in Nederland
25-04-2018 13:35 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - FlixBus breidt uit in Nederland: vanaf donderdag 26 april gaat de mobiliteitsaanbieder haar aanbod verdubbelen. Op bestaande trajecten zoals tussen Brussel en Amsterdam gaat er, in plaats van twaalf keer per dag, nu elke uur een bus rijden (26x /dag). Naar Schiphol of Brussel Airport starten airport-transfers met frequenties tot tien keer per dag. In totaal starten er op donderdag 300 nieuwe verbindingen voor dertig van de bestaande Nederlandse FlixBus-haltes. Ook worden er diverse nieuwe haltes aan het netwerk toegevoegd, zo komen er dagelijkse verbindingen met toeristische bestemmingen zoals de Efteling of Zandvoort.

Benelux-Airports: Tien keer per dag naar Schiphol of Brussel Airport

Met haar zomerdienstregeling breidt FlixBus ook haar luchthavenbussen uit en start airport-transfers. Jesper Vis, directeur FlixBus Benelux: “De nieuwe airport-transfers maken een belangrijk deel uit van de FlixBus uitbreiding in 2018. Vervoersmiddelen moeten beter aan elkaar aansluiten. We zijn daarom ook in gesprek met diverse luchtmaatschappijen om hier nog beter samen te kunnen werken.”

Tot tien keer per dag kunnen reizigers uit Rotterdam, Eindhoven, Venlo, Charleroi, Brussel en Brugge naar Schiphol reizen. Ook diverse Duitse steden zijn nu direct aangesloten aan het vliegveld. In totaal zijn meer dan vijftig bestemmingen verbonden met Schiphol.

300 nieuwe verbindingen vanaf Nederland, nieuwe haltes en toeristische bestemmingen

In totaal starten er in april driehonderd nieuwe verbindingen vanaf dertig verschillende haltes in Nederland. Eind juni komen er nóg meer bij. Jesper Vis: “We breiden fors uit in Nederland, niet alleen de frequenties op bestaande trajecten worden verdubbeld, daarbovenop ontstaan er 300 nieuwe routes. Vanaf Amsterdam zijn er dan bijvoorbeeld meer dan vijftig nieuwe bestemmingen bereikbaar.” Nieuwe routes zijn onder meer Amsterdam – Charleroi, Utrecht – Verviers, Rotterdam – Drachten of Amsterdam – Luxemburg. Flixbus krijgt er nieuwe haltes in Noord-Holland en Friesland bij – bijvoorbeeld in Haarlem, Almere en Leeuwarden. In totaal worden tien nieuwe Nederlandse haltes in april en juni toegevoegd.

Ieder uur een bus naar Brussel en Parijs – FlixBus verhoogt frequenties naar 26 keer per dag

Donderdag 26 april zal FlixBus de dagelijkse frequentie tussen Amsterdam en Brussel verhogen van twaalf keer per dag naar 26 keer per dag. Jesper Vis: “De enorme vraag op dit traject - één van de meest succesvolste trajecten van FlixBus – is in de laatste jaren continu gegroeid. Maar vooral in de laatste weken zien we een toenemende belangstelling . We zijn hier sneller dan de meeste treinen en de prijs, vanaf € 11, is zeer aantrekkelijk. De populariteit van FlixBus is toe te schrijven aan onze comfort, ook voor de zakelijke reiziger.” De frequentie van bussen naar Parijs gaat eind juni omhoog. Op het traject Amsterdam – Parijs zal elk uur een FlixBus rijden.

FlixMobility introduceert FlixTrain, breidt uit naar de VS en investeert in productontwikkeling

Met de introductie van de FlixTrain in maart 2018 werden groene treinen aan het mobiliteitsaanbod van FlixBus toegevoegd. Via een overstap ontstaan er talrijke nieuwe reismogelijkheden. André Schwämmlein, oprichter en CEO FlixBus: „Wij staan voor betaalbaar reizen en een duurzaam alternatief voor de auto. Het is ons doel om nóg meer mensen van de overstap naar openbaar vervoer te overtuigen. Bus en spoor vullen elkaar perfect aan. Het integreren van beide vervoersmiddelen is een belangrijk onderdeel van een duurzaam concept voor de mobiliteit van de toekomst.” Onlangs startte FlixBus de eerste 100% elektrische langeafstandsbusverbinding en schreef hiermee een nieuw hoofdstuk in de mobiliteit.

Naast de start van FlixTrain en de eerste elektrische FlixBussen is ook de geplande uitbreiding van FlixBus naar de VS een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. Deze zomer zullen de eerste FlixBussen op dagelijkse lijnen door Californië rijden. Naast uitbreiding van het aanbod investeert FlixMobility ook in de verdere ontwikkeling van haar busproduct. Nieuwe services zoals zitplaatsreservering, on-board entertainment en digitale features in de FlixBus-App worden momenteel getest. Nog voor het einde van het jaar zullen deze services in het gehele FlixBus netwerk verkrijgbaar zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions