Clicky


Verdachte van faillissementsfraude aangehouden in Groningen

Verdachte van faillissementsfraude aangehouden in Groningen
25-04-2018 12:09 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN - De politie heeft dinsdag een 54-jarige inwoner uit Groningen aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. De curator, die zowel het privé als zakelijke faillissement van de Groninger afhandelde, deed onlangs aangifte. Hij had namelijk het sterke vermoeden dat de man schuldeisers benadeelde door geld te onttrekken uit de failliete boedel.

Na de aangifte door de curator startte de politie een onderzoek. Financiële rechercheurs kwamen er achter dat de 54-jarige Groninger een manier had bedacht, waaronder een BV structuur en een CV constructie, waarmee hij geld verdiende. Deze inkomsten behoorden echter bij de boedel en hadden gebruikt moeten worden om de schuldeisers te betalen. Door het geld in eigen zak te steken, benadeelde de Groninger de schuldeisers. Na de aanhouding werd de man gehoord. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het is aan het Openbaar Ministerie om een beslissing te nemen over de eventuele strafrechtelijke vervolging van de 54-jarige Groninger.

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang. De politie, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) trekken hier gezamenlijk op in de aanpak, aldus de politie. 

Foto's

  • Bek en Verburg BV