Clicky


NAM niet in beroep tegen directe compensatie

NAM niet in beroep tegen directe compensatie
24-04-2018 13:42 | Binnenland | auteur ANP

ASSEN - Door de gaswinning gedupeerde huiseigenaren hoeven definitief niet te wachten tot ze hun woning hebben verkocht om hun schade vergoed te krijgen. Gaswinningsbedrijf NAM, dat van de rechter opdracht kreeg de waarde die huizen hebben verloren al voor verkoop te compenseren, legt zich bij die uitspraak neer.

De NAM meende het waardeverlies van een huis door aardbevingen alleen bij de verkoop betrouwbaar te kunnen schatten. Maar meteen compenseren scheelt veel onzekerheid, stelden gedupeerden en woningcorporaties. Wie zijn huis niet verkocht krijgt, loopt immers schadevergoeding mis. Rechtbank en gerechtshof gaven de gedupeerden gelijk en de NAM gaat dat niet aanvechten bij de Hoge Raad.

De NAM wacht nu de instelling af van het definitieve, centrale schadeloket dat minister Eric Wiebes heeft aangekondigd. De commissie die de minister daarover adviseert, buigt zich ook over een methode om de waardedaling van huizen te berekenen.

De NAM "zal met betrokken partijen en het ministerie in overleg gaan om te onderzoeken hoe zo snel mogelijk tot een compensatieregeling kan worden gekomen'', meldt het dochterbedrijf van Shell en Exxon. Tot die tijd kunnen benadeelden die hun huis verkopen gebruikmaken van de bestaande regeling.

De gedupeerden, verenigd in stichting WAG, noemen het besluit van de NAM "de enige juiste beslissing''. De stichting heeft in de tussentijd gewerkt aan een methode om de schade door waardedaling te berekenen en zegt die bijna af te hebben. Met die methode kan stichting WAG naar eigen zeggen naar de NAM stappen om de schade te verhalen. De stichting overlegt daarover sinds eind februari ook met het gaswinningsbedrijf.

Foto's

  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions