Clicky


Vestager beboet Altice met 124,5 miljoen euro

Vestager beboet Altice met 124,5 miljoen euro
24-04-2018 12:21 | Financieel | auteur ANP

BRUSSEL - Kabel- en telecomconcern Altice krijgt een boete van 124,5 miljoen euro wegens het overtreden van EU-wetgeving. Het Franse bedrijf, in Amsterdam aan de beurs genoteerd, heeft volgens EU-commissaris Margrethe Vestager in 2015 verzuimd de commissie tijdig op de hoogte te stellen en toestemming te vragen voor de overname van het Portugese telecombedrijf PT Portugal.

Altice zegt in een reactie in beroep te zullen gaan tegen het boetebesluit van de Europese Commissie.

Vestager (Mededinging) haalt keihard uit omdat de zaak "een serieuze inbreuk'' is op de Europese controle op overnames. "Ondernemingen die deze omzeilen ondermijnen de effectiviteit van ons systeem. Deze boete onderstreept de ernst van de inbreuk en moet andere bedrijven afschrikken om EU-regels te overtreden.''

De boete hing al in de lucht. Altice had de commissie in februari 2015 wel op de hoogte gesteld van zijn plannen om PT Portugal over te nemen. De commissie ging op 20 april van dat jaar ook onder voorwaarden akkoord. Maar zij begon wel een onderzoek naar Altice omdat Brussel vermoedde dat Altice de overname feitelijk al had uitgevoerd voordat er toestemming was, en volgens Vestager "in bepaalde opzichten zelfs voordat de overname was aangemeld''.

Het boetebesluit van dinsdag verandert niets aan de toestemming die de commissie in april 2015 voor de overname gaf, meldt het dagelijks bestuur van de EU.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions