Transport Online - Van de Camp en IRU-vertegenwoordiger Maedge brengen nachtje door in vrachtwagencabine [video+foto's]

Van de Camp en IRU-vertegenwoordiger Maedge brengen nachtje door in vrachtwagencabine

Van de Camp en IRU-vertegenwoordiger Maedge brengen nachtje door in vrachtwagencabine [video+foto's]
24-04-2018 10:24 | Politiek | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Matthias Maedge, vertegenwoordiger van de IRU in Europa en Wim van de Camp, Lid van het Europees Parlement voor het CDA, hebben de nacht van maandag op dinsdag doorgebracht in een vrachtwagen. Dit deden ze als onderdeel van de TruckDriverExperience en in voorbereiding op het debat vandaag in het Europees Parlement over het omstreden EU Mobiliteitspakket. 

Of de beider heren echt een reëel beeld van het leven onderweg hebben gekregen is nog maar de vraag. Beiden sliepen op een beveiligde truckparkeerplaats in Kalen, tussen Antwerpen en Gent.

Matthias Maedge zei maandagavond zich te verheugen op het slapen in een vrachtwagencabine. "Deze ervaring uit de eerste hand zal waardevolle inzichten geven voor ons debat dinsdag over het EU Mobiliteitspakket."

Ook Van de Camp was enthousiast: "Wakker geworden in Kalken, tussen Antwerpen en Gent. Geslapen in een truck op een beveiligde parkeerplaats. Afgezien van de temperatuur buiten was er alles aanwezig, van douches tot croissants."

Van de Camp vond echter het verkeer rondom Brussel wel een minpuntje van de hele ervaring: "En alweer een ervaring rijker, de ring van Brussel. Zo veel files en vertraging heb ik nooit meegemaakt. Het is een mooi land, dat België, maar verkeer rond BRUX is idioot!", liet hij vervolgens weten dinsdagochtend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions