Transport Online - Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis tijdens reparatiewerkzaamheden

Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis tijdens reparatiewerkzaamheden

Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis tijdens reparatiewerkzaamheden
24-04-2018 10:00 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - Op zondag 29 april 2018 voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat tussen 08:00 en 20:00 uur inspectie- en reparatiewerkzaamheden uit aan de oostelijke kolk van de Prinses Beatrixsluis. Deze kolk is dan gestremd, de westelijke kolk is wel beschikbaar voor de scheepvaart.

Stortsteen

Het gaat om de inspectie en reparatie van het stortsteen bij het buitenhoofd (Lekzijde) van de oostelijke kolk van de Prinses Beatrixsluis. Met behulp van onderwaterbeton repareert Sas van Vreeswijk stortsteen en vult waar nodig stortsteen aan. Sas van Vreeswijk gebruikt deze stremming om ook verschillende mechanische onderdelen te testen en kleine onderhoudswerkzaamheden aan de hefdeuren uit te voeren.

Langere wachttijden bij Prinses Beatrixsluis

Hoewel de stremming op een rustig moment is gepland, hebben schippers tijdens deze stremming naar verwachting langere wachttijden. Dit kan tot een paar uur oplopen. Er worden daarom extra wachtplaatsen gecreëerd, de huidige overnachtingsplaatsen langs het Lekkanaalworden hiervoor tijdens de stremming grotendeels opgeheven. Borden geven dit ter plekke aan. Mochten de werkzaamheden minder tijd in beslag nemen, dan wordt de gestremde kolk eerder opengesteld voor de scheepvaart. Via Twitter vermelden we deze dag de actuele wachttijden. De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor omwonenden.

Verbreding met 3e kolk verbetert doorstroom binnenvaart

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions