Clicky

 
Transport Online - Vakbonden en werkgevers ov op ramkoers [UPDATE]

Vakbonden en werkgevers ov op ramkoers [UPDATE]

Vakbonden en werkgevers ov op ramkoers [UPDATE]
24-04-2018 08:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

HILVERSUM - [update 13:44 uur] Werkgevers in het openbaar vervoer en vakbonden liggen op ramkoers over de voorwaarden van een nieuwe cao. FNV en CNV Vakmensen willen komende maandag en dinsdag staken, maar de werkgevers willen hier een stokje voor steken door naar de rechter te stappen.

"De eerder aangekondigde landelijke staking in het streekvervoer gaat door. Zowel maandag 30 april als dinsdag 1 mei staken alle regionale vervoerders. Er rijden dan in heel Nederland geen streekbussen. Ook alle regionale treinen die niet van NS zijn, rijden die dagen niet", zo meldt FNV. Op 1 mei trekken de stakers naar Den Haag voor de viering van de dag van de Arbeid, aldus de bond.

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) heeft dinsdag een dagvaarding uitgedaan naar de rechtbank in Utrecht. Met de gang naar de rechter proberen de werkgevers naar eigen zeggen een "ontwrichtende staking aan het begin van de meivakantie te voorkomen".

"Onze luchthavens zijn dan niet bereikbaar. Een dagje uit naar de Keukenhof of de Efteling zit er voor veel mensen niet in", aldus voorzitter van de VWOV, Fred Kagie. Het kort geding in Utrecht dient woensdag om 14.30 uur. Onder meer vervoerders Arriva en Connexxion zijn lid van VWOV.

Ook CNV Vakmensen noemt stakingen onvermijdelijk, behalve als de werkgevers "vandaag of morgen" toch nog tegemoetkomen aan de eisen van de bonden. Maar een woordvoerder van de VWOV liet weten dat daarvan geen sprake zal zijn.

Een eerder onderhandelingsresultaat tussen de bonden en de werkgevers werd in maart door de vakbondsleden afgewezen. De werkgevers vinden hun bod, een loonsverhoging van 8,3 procent in drie jaar en "goede afspraken over de werkdruk", afdoende. Maar werknemers zijn ontevreden over de manier waarop de loonsverhoging wordt opgebouwd en willen dat de toezeggingen rondom de werkdruk concreter worden.

De CAO geldt voor 12.000 werknemers, onder wie buschauffeurs en machinisten in het streekvervoer. Volgens een woordvoerder van FNV sluiten ook werknemers zich aan die vallen onder een andere vervoers-cao, circa duizend werknemers.

De CAO geldt voor 12.000 werknemers, waaronder buschauffeurs, machinisten en bagagehandelaars op Schiphol. Volgens een woordvoerder van FNV sluiten ook werknemers zich aan die vallen onder een andere vervoers-cao, circa duizend werknemers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden