Brussel onderzoekt staatssteun aan luchtvaartmaatschappij Alitalia

Brussel onderzoekt staatssteun aan luchtvaartmaatschappij Alitalia
23-04-2018 11:59 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie is een onderzoek begonnen naar de financiële hulp die Alitalia heeft gekregen. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ging vorig jaar failliet en kreeg een overbruggingskrediet van 900 miljoen euro van de Italiaanse overheid om het bedrijf overeind te houden tot het verkocht kon worden. De commissie kijkt nu of die lening verboden staatssteun is.

Alitalia werd begin mei vorig jaar onder curatele gesteld. Het personeel had een plan om kosten te besparen afgewezen, waarna aandeelhouder Etihad Airways besloot geen geld meer in de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij te steken. Nog diezelfde maand stelde de Italiaanse regering een overbruggingslening van 600 miljoen euro beschikbaar. In oktober werd dat met 300 miljoen euro verhoogd.

De Europese Commissie onderzoekt die leningen nadat ze enkele klachten binnen had gekregen dat Italië daarmee de Europese regels overtrad. Volgens het Zuid-Europese land gelden de leningen als steun voor een in financiële problemen verkerend bedrijf, wat volgens Europese regels wel mag.

Brussel bekijkt met name de looptijd van de leningen, die langer zijn dan de toegestane zes maanden. Ook vraagt de commissie zich af of de steun zich wel tot het minimum beperkt.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden