Transport Online - Dronken automobilist na achtervolging in Etten-Leur aangehouden

Dronken automobilist na achtervolging in Etten-Leur aangehouden

Dronken automobilist na achtervolging in Etten-Leur aangehouden
23-04-2018 11:50 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ETTEN-LEUR - Een 60-jarige dronken automobilist uit Schijf is afgelopen nacht rond kwart voor twee op de Vosdonk in Etten-Leur na een achtervolging door de politie aangehouden. Hij negeerde een stopteken en reed met een snelheid van circa 130 km per uur over de Hoevenseweg, terwijl daar 50 km per uur is toegestaan. Bovendien blies hij 700 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd, meldt de politie.

De politie kreeg een melding dat een zeer dronken man na cafébezoek ondanks waarschuwingen toch in zijn auto stapte en daarmee wegreed.  Een agent zag de bedoelde auto met hoge snelheid rijden op de Hoevenseweg. De diender hield een gelijkmatige afstand en zag dat de snelheid opliep tot een gecorrigeerde snelheid van 128 km /uur en dat de bestuurder een middengeleider links voorbij reed.

De politieman gaf op de Vossendaal met zijn transparant een stopteken dat werd ondanks de optische en geluidssignalen door de dronken automobilist genegeerd. Uiteindelijk lukte het om die auto te passeren en de bestuurder tot stoppen te dwingen. 

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Etten-Leur. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien voor het rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en het overtreden van de maximumsnelheid en het negeren van een stopteken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions