Clicky

 
Transport Online - Feyenoord verslaat AZ in finale en wint KNVB-beker

Feyenoord verslaat AZ in finale en wint KNVB-beker

Feyenoord verslaat AZ in finale en wint KNVB-beker
22-04-2018 20:04 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Feyenoord heeft een tegenvallend seizoen toch van wat glans kunnen voorzien. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst veroverde in de eigen Kuip de honderdste KNVB-beker, een gouden exemplaar, door AZ in de finale met 3-0 te verslaan. Feyenoord sluit het jaar zo af met twee prijzen, want de Rotterdammers veroverden als kampioen van 2017 ook al de Johan Cruijff Schaal.

Het winnen van de beker zorgt er niet gelijk voor dat Feyenoord het seizoen als geslaagd beschouwt. Daar presteerde de ploeg veel te wisselvallig en teleurstellend voor in de competitie. Al in januari was de hoop op titelprolongatie vervlogen, ondanks forse investeringen in de selectie. Het binnenhalen van de KNVB-beker maakt wel veel goed in Rotterdam, waar Van Bronckhorst na drie jaar als trainer kan pronken met vier prijzen.

AZ bleef opnieuw met lege handen achter, net als vorig jaar toen de Alkmaarders in de bekerfinale moesten buigen voor Vitesse (0-2). De ploeg van trainer John van den Brom oogst volop lof voor de manier van voetballen. AZ weet ook dat het minimaal derde wordt in de eredivisie, maar Van den Brom wil met zijn selectie zo graag iets tastbaars hebben in de vorm van een prijs. Zoals bijna steeds in topwedstrijden wist AZ ook tegen Feyenoord echter niet zijn beste spel te laten zien.

Van den Brom greep in de jubileumeditie van de bekerfinale terug op het 5-3-2-systeem waarmee hij enkele weken eerder PSV had bestreden. AZ moest toen na een voorsprong van 2-0 met 3-2 buigen voor de club die onlangs de landstitel pakte. De Alkmaarders probeerden het spel wel naar zich toe te trekken, maar overtuigend was het allerminst. Feyenoord wachtte geduldig op de paar kansen die zouden komen.

Bij vrijwel de eerste mogelijkheid in de 28e minuut was het direct raak. AZ-doelman Marco Bizot kon een kopbal van Steven Berghuis nog keren, maar in de rebound sloeg Nicolai Jørgensen toe (1-0). Ruim tien minuten na rust verdubbelde Robin van Persie de voorsprong, door de bal na een combinatie met Berghuis langs Bizot te stiften: 2-0. Van den Brom switchte daarna terug naar de vertrouwde speelwijze, maar toen was het al te laat. In blessuretijd maakte Jens Toornstra er nog 3-0 van.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden