Clicky

 
Transport Online - NS verhaalt miljoenen aan schade op vandalen

NS verhaalt miljoenen aan schade op vandalen

NS verhaalt miljoenen aan schade op vandalen
21-04-2018 09:52 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Zo'n zeshonderd vandalen hebben de afgelopen vijf jaar een schadeclaim van de NS aan hun broek gekregen. In totaal hebben de spoorwegen 5,6 miljoen euro gevorderd van mensen die treinen hebben beklad met graffiti of vernielingen hebben aangericht aan treinen en op stations.

Uit een inventarisatie van NS blijkt dat vernielde ruiten op stations de grootste schadepost zijn. Daarna volgen graffiti, andere vernielingen op stations en vandalisme in treinen. Daders realiseren zich volgens NS vaak niet hoeveel problemen die laatste categorie veroorzaakt. "Iedere trein die bij schadeherstel staat, kan niet worden gebruikt voor reizigers'', zegt een woordvoerder.

Volgens de cijfers wordt zo'n 85 procent van de schadebedragen teruggehaald als bekend is wie de dader is. NS zegt altijd aangifte te doen van vandalisme en hier de laatste jaren meer tegen op te treden dan voorheen.

De spoorwegen schatten dat in ongeveer de helft van het totale aantal gevallen van vandalisme de dader wordt achterhaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions