Zweedse dj Avicii (28) overleden in Oman

Zweedse dj Avicii (28) overleden in Oman
20-04-2018 19:40 | Buitenland | auteur ANP

MUSCAT - De Zweedse dj Avicii (28) is plotseling overleden. Hij werd vrijdagmiddag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman, meldt zijn Amerikaanse vertegenwoordigster. "De familie is er kapot van en we vragen iedereen om hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd.'' Zijn doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

De Zweedse artiest, echte naam Tim Bergling, gaf al sinds 2016 geen optredens meer. Hij verraste destijds vriend en vijand met zijn mededeling dat hij niet meer op tournee wilde. In augustus van dat jaar draaide hij zijn laatste set op Ibiza.

Bergling had gezondheidsproblemen, onder meer door overmatig alcoholgebruik. Hij leed voordat hij stopte met optreden onder meer eens aan een acute alvleesklierontsteking. Verder werden zijn blinde darm en galblaas verwijderd. Los van zijn gezondheidsproblemen zei hij ook dat de dancewereld niet aan hem besteed was. "Het ligt echt niet aan de muziek of aan de shows, maar aan alles eromheen”, lichtte Avicii toe in verschillende interviews.

Draaien voelde "nooit natuurlijk” aan voor de Zweed. "Ik ben meer het introverte type en het was altijd moeilijk voor me. Ik denk dat ik te veel negatieve energie aan boord heb genomen.''

Avicii is onder meer bekend van de hit Hey Brother. In de meest recente top 100 van het Britse blad DJ Mag staat hij op plaats 28.

Hoewel hij niet meer toerde, bleef Avicii actief in de muziek. Hij bracht diverse nieuwe platen uit en stond andere artiesten bij als producer. In oktober verscheen nog een documentaire over de Zweedse dj, Avicii: True Stories.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden