Clicky


Maritiem simulatorcentrum Simwave officieel van start gegaan

Maritiem simulatorcentrum Simwave officieel van start gegaan
20-04-2018 15:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Gisteren, donderdag 19 april, heeft Simwave officieel de deuren van haar 5.000 vierkante meter grote maritiem trainingcentrum in Barendrecht geopend. Vanzelfsprekend werd de openingshandeling gesimuleerd. Op alle schermen van de 59 opgestelde simulatoren voeren vier schepen tegelijkertijd door een openingslint in een fantasiehaven met op de kades onder andere de Eiffeltoren, de piramiden van Gizeh en de Burj Khalifa.

De honderden genodigden, waaronder de burgemeester van Berendrecht, Jan van Belzen, genoten zichtbaar van het gesimuleerde openingsspektakel het daaropvolgende kijkje achter de schermen bij de simulatoren. Het centrum is overigens al langer in gebruik.

Op 29 januari werd de ‘site acceptance test’ positief afgerond in samenwerking met de leverancier van de simulatoren, het Noorse Kongsberg Digital. Sinds die tijd is het gehele ‘maritime centre of excellence’ operationeel en zijn er volop trainingen voor en met klanten als Genting Hong Kong, Crystal River Cruises en Viking Cruises.