Transport Online - Weekendafsluiting A6 bij Almere door sloop Buitenhoutviaduct

 


Weekendafsluiting A6 bij Almere door sloop Buitenhoutviaduct

Weekendafsluiting A6 bij Almere door sloop Buitenhoutviaduct
20-04-2018 11:37 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Vanaf vrijdagavond 20 april 20.00 uur tot en met maandagochtend 23 april 2018 5.00 uur is de snelweg A6 in beide richtingen dicht tussen Almere Stad (afrit 5) en knooppunt Almere. Tijdens dit weekend wordt het Buitenhoutviaduct (tussenring) gesloopt.

Verkeer buiten Almere wordt omgeleid via de A27 en de A1. Lokaal verkeer in Almere kan gebruik maken van de Hogering en Buitenring (N702). Dit levert ongeveer 10 minuten extra reistijd op.

Slopen Buitenhoutviaduct

Om de verbreding van de A6 te realiseren, moeten vijf viaducten verbreed en verlengd worden en acht nieuwe viaducten worden gebouwd. Het Buitenhoutviaduct maakt hier onderdeel van uit en wordt in twee delen gesloopt en opnieuw opgebouwd. Aangezien het nieuwe viaduct een stuk breder wordt en daardoor een extra tussensteunpunt nodig heeft, is nieuwbouw noodzakelijk. Het westelijk deel van het viaduct is in september 2017 gesloopt. Vervolgens is er gestart met de bouw van het nieuwe viaduct. Hier rijdt het verkeer inmiddels al gedeeltelijk overheen. Het oostelijk deel wordt dit weekend gesloopt. Direct na de sloop wordt er verder gebouwd aan het nieuwe viaduct. 

Hinder werkzaamheden A6

Door de A6 tijdens de sloop in beide richtingen af te sluiten, wordt de veiligheid van de weggebruiker en wegwerker geborgd. De liggers van het viaduct worden uitgehesen met behulp van twee bouwkranen van 500 en 750 ton. De werkzaamheden worden zowel overdag als in de nacht uitgevoerd. In de directe omgeving van het Buitenhoutviaduct bevinden zich geen woningen of bedrijven. De hinder van de sloopwerkzaamheden is daarom naar verwachting beperkt.

Verbreden snelwegen Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 km verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Het werk aan de A6 is klaar in 2019/2020, ruim voordat de Floriade van start gaat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden