Nu.nl gaat reactiemogelijkheid weer aanzetten

Nu.nl gaat reactiemogelijkheid weer aanzetten
19-04-2018 20:07 | Binnenland | auteur ANP

HOOFDDORP - Bezoekers van Nu.nl kunnen vanaf volgende week weer reacties achterlaten onder de artikelen. De grootste nieuwssite van Nederland trok anderhalf jaar geleden nog de stekker uit de reactiemogelijkheid, omdat het modereren van alle reacties teveel tijd in beslag nam, maar komt daarop terug.

Volgens hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman ervoeren veel bezoekers het als een gemis dat ze niet meer op nieuwsberichten konden reageren. "Ik raakte aan het twijfelen toen mensen na een jaar nog steeds klaagden'', zegt hij. Tegelijkertijd zag hij hoe journalisten van De Correspondent juist actief het gesprek met hun lezers zoeken.

De komst van nieuwe platformen die het modereren makkelijker maken gaf uiteindelijk de doorslag. Nu.nl gaat daarvoor het programma Talk gebruiken. Het programma filtert automatisch reacties die bijvoorbeeld scheldwoorden bevatten. "Die komen er dus niet op.'' Wie wil reageren, moet zich eerst registreren.

Grijze lijst

Naast de 'zwarte lijst' van verboden woorden is er een 'grijze lijst' van woorden waarbij de redactie een seintje krijgt. "Denk bijvoorbeeld aan woorden als dood of kanker. Het is natuurlijk prima als je reageert op een nieuwsbericht over de ziekte, maar niet als je het een ander toewenst'', legt de hoofdredacteur uit.

Volgens Hoekman misten ook redacteuren de lezersreacties onder berichten. "Het is toch een thermometer voor je stuk.'' Nu.nl stelt de komende week om te beginnen al een selectie van artikelen open voor reacties. Hoekman is benieuwd hoe het zal verlopen, zeker bij onderwerpen die felle discussies uitlokken. "We zullen zien hoe het bijvoorbeeld gaat bij berichten over Zwarte Piet.''NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden