Transport Online - Bonden: ook in mei stakingen bij Air France

Bonden: ook in mei stakingen bij Air France

Bonden: ook in mei stakingen bij Air France
19-04-2018 17:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

PARIJS - De Franse vakbonden willen ook in mei staken bij Air France. Zo proberen ze de druk op de directie van de luchtvaartmaatschappij op te voeren. Dat hebben de bonden aan Franse media laten weten, zonder dat ze al concrete data voor de acties hebben genoemd.

Het is al een tijd onrustig onder het personeel van Air France. Er is keren gestaakt en volgende week staan ook weer twee stakingsdagen gepland. De acties zorgen telkens voor uitval van vluchten en kosten het bedrijf bij elkaar honderden miljoenen euro's.

Medewerkers van de zustermaatschappij van KLM eisen een loonsverhoging van ruim 5 procent dit jaar. Ze vinden dat ze tot nu toe niet meeprofiteren van de sterk verbeterde resultaten van de vliegmaatschappij. De lonen bij Air France staan al jaren stil. De directie kwam onlangs wel met een nieuw loonbod, maar dat vinden de bonden nog altijd te weinig. In het voorstel bood het bedrijf voor dit jaar 2 procent loonsverhoging en voor de periode 2019 tot en met 2021 nog eens 5 procent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions