Clicky


DHL investeert ruim 7 miljoen in nieuwe expresvestiging voor Limburg

DHL investeert ruim 7 miljoen in nieuwe expresvestiging voor Limburg
19-04-2018 15:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - DHL Express bouwt op Maastricht-Airport een nieuwe vestiging voor het bezorgen en afhalen van internationale expreszendingen in de regio Limburg. Om het bereiken van het hoogste punt te vieren, onthulden Ronald Leunisse, managing director van DHL Express Nederland, en Jean Wachelder, wethouder van de gemeente Beek, een bord in de top van het gebouw. Het zogenaamde Service Center beslaat ruim 9.000 m2 op bedrijventerrein Aviation Valley.

De nieuwbouw vergt een investering van ruim 7 miljoen euro en maakt onderdeel uit van een investeringsproject gericht op uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk van het concern. De bouw en exploitatie gebeuren volgens het BREAAM-NL Outstanding keurmerk voor duurzame gebouwen en het pand blijft bovendien gasloos. De expresdivisie is momenteel tijdelijk gehuisvest aan de Bamfordweg in Ulestraten. De officiële opening volgt in het eerste kwartaal van 2019.

Om het bereiken van het hoogste punt in de bouw van het nieuwe Service Center te vieren, onthulden Jean Wachelder, wethouder van de gemeente Beek (links), en Ronald Leunisse, managing director van DHL Express Nederland (rechts) een bord in de top van het gebouw.

Nieuwe vestiging

Voor DHL Express is de uitstekende ligging aan de A2 in de nabijheid van veel klanten een belangrijke aanleiding voor vestiging op Aviation Valley. Vanuit dit Service Center gaat DHL het sterk groeiende aantal expreszendingen verzorgen voor heel Midden- en Zuid-Limburg. Het nieuwe Service Center zal werkgelegenheid bieden aan ruim 60 medewerkers. Er komt een automatische sorteerinstallatie en er zijn 30 docks voorzien voor het laden en lossen van bestelauto’s. Naast bestelauto’s en vrachtwagens wordt vanuit de vestiging ook een parcycle bevoorraad: een speciale bakfiets die bezorgt in de binnenstad van Maastricht.

Duurzaam en gasloos

In lijn met zijn ambitieuze milieudoelstellingen om tegen 2050 emissievrij te zijn, kiest DHL ervoor om dit nieuwe Service Center te bouwen en exploiteren volgens de hoogste geldende duurzaamheidseisen, nl. het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’. Het gebouw wordt uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom en wordt gasloos door aansluiting op Het Groene Net waarbij restwarmte van de nabijgelegen nafta-kraker van SABIC voor verwarming gaat zorgen. De bouw is in handen van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello. Dit wordt voor DHL het tweede pand dat BREEAM-outstanding gebouwd is en gasloos wordt.