Clicky

 
Transport Online - Air Cargo Truckers start initiatief om wachttijden Schiphol te verminderen

Air Cargo Truckers start initiatief om wachttijden Schiphol te verminderen

Air Cargo Truckers start initiatief om wachttijden Schiphol te verminderen
19-04-2018 11:20 | Luchtvracht | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - Na de exceptionele drukte eind vorig jaar en gezien de weer opgelopen wachttijden in de afgelopen maand maart, is een aantal in luchtvracht gespecialiseerde wegvervoerders een initiatief gestart om de wachttijden bij de afhandelaars op Schiphol te verminderen.

In een vergadering van de ACN Sectorraad Truckers vorige maand hebben zij besloten om gezamenlijk in actie te komen in het belang van de gehele luchtvrachtketen. Doel is om betere afspraken te maken met afhandelaars en expediteurs.

Zij onderzoeken nu hoe de aan- en afvoer van luchtvracht beter afgestemd kan worden op de capaciteit van de loodsen (dockdeuren en personeel). "Een generieke analyse van de ladingpatronen moet objectief uitwijzen welke diverse opties er zijn om zendingen eerder of later aan te leveren en meer deelzendingen te combineren tot vrachtwagens die naar één loods gaan. Daardoor zou de drukte tijdens de piekuren verminderd kunnen worden", zegt de brancheorganisatie ACN.

De vrachtwagenchauffeurs willen individueel op basis van die analyses voor alle partijen betere afspraken kunnen maken met de afhandelaars, de expediteurs en hun klanten. "Het aantal verliesuren moet omlaag en de productiviteit moet omhoog om te voorkomen dat de kosten van de aan/afvoer zullen stijgen", aldus ACN.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden