Clicky


Defensie verkoopt vijfhonderd DAF-vrachtwagens aan Jordanië

Defensie verkoopt vijfhonderd DAF-vrachtwagens aan Jordanië
18-04-2018 17:05 | Overig | auteur Redactie

DEN HAAG - Defensie verkoopt vijfhonderd overtollige DAF-vrachtwagens aan Jordanië. Het gaat om 250 met laadbak (type YAD) en om 250 met een mobiele werkruimte (type YAS)

Ook 10 pantservoertuigen met 2Smm kanon (type YPR PRI) en 200 generatoren 3 kW worden aan Jordanie verkocht. De verkoop bevat ook reserveonderdelen en gereedschappen voor de pantservoertuigen en vrachtwagens.

De pantservoertuigen, vrachtwagens met laadbak en de generatoren worden gebruiksgereed overgedragen. De vrachtwagens met een mobiele werkruimte worden in de huidige toestand verkocht. De verkoop van het materieel is afgestemd met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voorafgaand aan de levering van het materieel zal Defensie een exportvergunning aanvragen. Deze aanvraag zal worden getoetst aan de acht criteria van het EU Gemeenschappelijk Standpunt inzake wapenexport door het ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt staatssecretaris Barbara Visser woensdag aan de Tweede Kamer.

Hoeveel geld met de verkoop is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Jordanië heeft in het verleden vaker overtollig materieel van Defensie overgenomen, waaronder F-16 gevechtsvliegtuigen.