Clicky

 
Transport Online - PAX Groep verzorgt transport van de Solar Voyager

PAX Groep verzorgt transport van de Solar Voyager

PAX Groep verzorgt transport van de Solar Voyager
18-04-2018 17:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - In december rijdt Zaandammer Edwin ter Velde naar het meest onherbergzame stukje aarde: de Zuidpool. Dat doet hij met een uit afvalplastic gemaakte wagen die werkt op zonne-energie. De eerste echte test vond plaats op IJsland waarbij PAX Groep alles rondom het transport van de Solar Voyager regelde.

NABEK Wegtransporten heeft de Solar Voyager opgehaald in Amsterdam. PAX Logistiek heeft de lading op skids gezet en vastgezet. PAX Integrated Logistics heeft het ATA-carnet opgesteld en de lading verstuurd naar IJsland.

De test op IJsland was een bijzonder moment. Nooit eerder had de Solar Voyager voet (of wiel) gezet op de sneeuw. Van regen, sneeuw, wind tot zonneschijn, alle elementen heeft de Solar Voyager doorstaan. Kleine tegenslagen zoals het omvallen van de trailer door de wind, het doorbranden van elektronica en uitvallen van de boardcomputer, waren snel opgelost.

Na ongeveer een week is de zending teruggekomen. PAX Integrated Logistics verzorgde de inklaring, PAX Logistiek heeft de lading gelost en NABEK Wegtransporten heeft het bijzondere voertuig tot slot weer teruggebracht naar Amsterdam.

De tocht van de Solar Voyager is onderdeel van Clean2Antartica. Een experiment met als doel om nieuwe bouwstenen te vinden die kunnen helpen met de overgang naar een circulaire economie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions