Clicky


Red Dot Design Award voor de UniCarriers TX3 heftruck

Red Dot Design Award voor de UniCarriers TX3 heftruck
18-04-2018 16:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ESSEN - De nieuwe UniCarriers TX3 heftruck weet qua ontwerp te overtuigen: dit wordt nu bevestigd door de 40-koppige jury van de Red Dot Award. Het internationaal erkende kwaliteitskeurmerk wordt aan de heftruck toegekend in de categorie ‘Product Design’.

Het jury-oordeel baseert zich op een uitgebreid beoordelingsproces waarbij de TX3 vooral scoort met het ProVision-concept, dat een optimaal zicht rondom geeft. De officiële uitreiking van de prijs vindt op 9 juli plaats tijdens het Red Dot Gala in het Duitse Essen.

De UniCarriers TX3 werd aan de hand van negen verschillende beoordelingscriteria getest, hieronder vallen onder andere de innovatiegraad, ergonomie, functionaliteit en duurzaamheid. De elektrische heftruck viel op door de bijzondere combinatie van design en functionaliteit. Het chassis en de hefmast zijn ontworpen volgens, het door UniCarriers ontwikkelde ProVision-concept en biedt de bestuurder een zicht van 360° rondom.

Met name het extreem lage bedieningspaneel en de twee zichtvensters in het paneel leveren hier een functionele bijdrage. Deze doorkijk door het bedieningspaneel is uniek en optimaliseert het zicht op de last en vorken; de goederen kunnen bijzonder nauwkeurig en veilig gehanteerd worden. Het nieuwe ontwerp verkleint eveneens de dode hoek met 10 procent.

Ook de nieuwe Triplex-mast, de slanke dakstijlen en de afgeschuinde voorkant van het dak verbeteren het zichtveld. De lage instap en de ruime cabine bieden de heftruckchauffeurs een hoog comfort met veel beenruimte. “Het design van onze nieuwe TX-serie is geen doel op zich, maar helpt om een ergonomische en veilige operatie binnen een bedrijf te waarborgen. De onderscheiding met de Red Dot Award bevestigt ons streven naar een functioneel en tegelijkertijd aantrekkelijk ontwerp, dat wij binnen ons ProVision-concept hebben geformuleerd”, aldus Tobias Laxa, Group Marketing Director bij UniCarriers.

De Red Dot Award: Product Design bestaat al sinds 1955. Een vakjury, bestaande uit internationale experts, wijst na een meerdaags evaluatieproces de beste producten van het jaar aan. In 2018 werden voor deze wedstrijd meer dan 6.300 objecten aangemeld door ontwerpers en fabrikanten uit 59 landen.