Transport Online - Pop-up Transport Museum opent binnenkort haar deuren

Pop-up Transport Museum opent binnenkort haar deuren

Pop-up Transport Museum opent binnenkort haar deuren
18-04-2018 16:41 | Overig | auteur Redactie [FE]

NIEUW-VENNEP - Op zaterdag 28 april wordt het nieuwe pop-up transportmuseum geopend. De ‘Stichting Nederlands Transport Museum’ is een samenwerkingsverband van elf stichtingen die actief zijn binnen de mobiel erfgoed sector. Een aantal hebben een luchtvaartachtergrond, enkelen zijn actief bezig met het behoud van voertuigen en er is een smalspoorstichting actief.

Het museum wil verhalen vertellen over transport in Nederland, van de drassige delta 2.000 jaar geleden tot het logistiek knooppunt dat Nederland nu is. Aan alle objecten in de tentoonstelling is wel een verhaal gekoppeld. Van een Romeinse reiswagen uit het jaar nul tot het containervervoer van nu.

De opening wordt onder andere verricht door de tijdelijk teruggekeerde Koning Willem I, die op een indrukwekkende wijze zijn entree zal maken. Hij zal, als grondlegger van de moderne Nederlandse samenleving, een beschouwend betoog houden over wat hij in gang heeft gezet en dus betekend heeft voor Nederland.

De voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, de heer Van Dijk, zal zijn licht laten schijnen over Nederland als transportland nu en dat in de nabije toekomst.

Het museum is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep. Het museum zal, voorlopig, alle vakanties en weekenden open gaan van 10:00 tot 17:00 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (parkeren is gratis). 

De Stichting Nederlands Transport Museum is niet gesubsidieerd en bestaat voornamelijk uit vrijwilligers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions