Clicky


CB verhuist Printforce naar Culemborg

CB verhuist Printforce naar Culemborg
18-04-2018 13:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

CULEMBORG - Gisteren proostten logistiek dienstverlener CB en digitaal printbedrijf Printforce samen met circa 100 klanten op de verbouwing en verhuizing van Printforce naar Culemborg. In de ochtend kwamen nog een aantal state of the art printers letterlijk door het dak. In de middag lichtte Mathijs Suidman directeur Media van CB de integratie en de plannen toe.

Klanten kregen een sneak preview van het nieuwe machinepark van 7000 m2. Printers, bind- en lamineermachines worden nu samengesteld. Naar verwachting produceert Printforce in mei de eerste boeken in de nieuwe fabriek. De volledige verhuizing en integratie is eind van het jaar een feit.



Productie en distributie sluiten naadloos op elkaar aan

CB en Printforce integreren hun processen volledig zodat (on demand) productie en distributie van het boek naadloos op elkaar aansluiten. Samen bieden zij uitgevers en boekverkopers betere service door de keten te verkorten: het boek nog sneller bij de consument. Een aanpak die uniek is in de wereld.

Steeds meer uitgevers kiezen ervoor boeken pas te laten produceren, nadat deze zijn verkocht. Met als belangrijke reden de onvoorspelbaarheid van de vraag en daarmee samenhangend de voorraadrisico’s. Boeken worden pas gemaakt als ze besteld worden, en toch zijn ze altijd snel beschikbaar. Gezamenlijk realiseren Printforce en CB een dermate groot volume dat de kosten voor de uitgever omlaag kunnen.



Buitenlandse uitgevers

Ook voor buitenlandse uitgevers biedt de nieuwe combinatie kansen. Hun titels zijn nu nog sneller beschikbaar voor de West-Europese markt zonder dat lokale voorraad over overzees transport noodzakelijk is.