Transport Online - FlixBus start eerste 100 procent elektrische langeafstandsbusverbinding ter wereld in Frankrijk

FlixBus start eerste 100 procent elektrische langeafstandsbusverbinding ter wereld in Frankrijk

FlixBus start eerste 100 procent elektrische langeafstandsbusverbinding ter wereld in Frankrijk
18-04-2018 12:09 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN - FlixBus en haar partner B.E. green zijn afgelopen week de eerste 100 procent elektrische langeafstandsbusverbinding ter wereld gestart. De bussen rijden tussen Parijs La Défense en Amiens, Frankrijk. Nog deze zomer zullen verdere 100 procent elektrische busverbindingen tussen Frankfurt en Mannheim (Duitsland) starten.

Met de eerste langeafstandsverbinding met 100 procent elektrische bussen is FlixBus een nieuw hoofdstuk in de mobiliteit begonnen.

“De route tussen Amiens en Parijs La Défense zal de meest milieuvriendelijke manier van lange-afstands OV ter wereld zijn,” zegt André Schwämmlein, medeoprichter en CEO FlixMobility. “Met deze route hebben we een nieuw hoofdstuk in de mobiliteit geschreven – het laat zien dat milieuvriendelijke langeafstandsreizen voor iedereen mogelijk zijn.”

FlixBus en B.E. green, een dochteronderneming van Autocars Dominique, hebben er meer dan één jaar aan gewerkt om een vervoersmiddel aan te bieden dat de FlixBus standaarden kan bieden en tegelijkertijd over twaalf batterijen beschikt.

De twee bussen hebben 49 zitplaatsen, gratis Wi-Fi, USB-outlets in elke rij en bagagerekken boven de stoelen. Mede dankzij de schone technologie welke geen CO2 of NOx uitstoot, zullen de nieuwe FlixBus E-Bussen 140 ton aan CO2 per jaar besparen.

Naast het toevoegen van E-Bussen aan het aanbod van FlixMobility zet het bedrijf haar missie om “slimme en groene mobiliteit voor iedereen ter wereld aan te bieden” voort door de lancering van FlixTrain in Duitsland, de aanstaande lancering van FlixBus USA en de voortdurende uitbreiding van de netwerken in de actueel 27 landen waar FlixBus actief is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions