Ruim 100 aanhoudingen in actie tegen mensensmokkel

Ruim 100 aanhoudingen in actie tegen mensensmokkel
18-04-2018 10:46 | Buitenland | auteur ANP/DPA

SIEGEN - De Duitse politie heeft tegelijkertijd invallen gedaan in meer dan zestig bordelen en woningen. Daarbij zijn meer dan honderd mensen aangehouden. De actie is gericht tegen een bende die jarenlang honderden vrouwen uit Thailand met onder meer valse visa naar Duitsland smokkelde en die de vrouwen zou uitbuiten, onder meer door ze te dwingen in de prostitutie te werken.

De onder druk staande vrouwen zouden helemaal geen geld betaald krijgen. Ze hadden voor hun vertrek naar Duitsland voor de reis en reisdocumenten een schuld van tussen 16.000 en 30.000 euro opgebouwd bij de bende. De bendeleider, een 59-jarige Thaise vrouw, is volgens de krant Bild in Siegen gearresteerd. Negen anderen zijn aangehouden in het pand waar de Thaise bendeleidster is opgepakt. In totaal worden tussen de vijftien en twintig mensen ervan verdacht sleutelfiguren in deze bende te zijn geweest.

Onder de meer dan honderd aangehouden personen zijn ook vrouwen die in de doorzochte panden zijn aangetroffen en van wie vermoed wordt dat ze illegaal in het land zijn. De slachtoffers in de greep van de bende werden van de ene naar de andere massagesalon of bordeel verplaatst omdat te voorkomen dat ze ergens bekend werden.

De federale politie heeft circa 1500 agenten voor deze actie tegen mensenhandel ingezet, onder wie leden van een speciale commando-eenheid die in Siegen werd ingezet. Het onderzoek naar de bende begon in april vorig jaar. De politie-actie van woensdag is de omvangrijkste tegen de georganiseerde misdaad ooit in de Bondsrepubliek. Duitse media meldden dat het zwaartepunt van de operatie in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen ligt, met name in Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Siegen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden