Clicky

 KNSB start trainingsgroep voor schaatstoppers zonder ploeg

KNSB start trainingsgroep voor schaatstoppers zonder ploeg
17-04-2018 19:50 | Sport | auteur ANP

HILVERSUM - De schaatsbond KNSB start een trainingsgroep voor toppers die geen ploeg hebben. De federatie wil met de Topsport Trainingsgroep de schaatsers een mogelijkheid bieden om zich goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

"Met deze Topsport Trainingsgroep bieden wij een vangnet voor schaatsers die nog geen team hebben gevonden”, zegt technisch directeur Arie Koops. ,,Het gaat echt om een tijdelijke voorziening.”

Diverse teams zijn er na de Spelen in Zuid-Korea mee gestopt. Toppers als Ireen Wüst en Esmee Visser hebben geen ploeg, maar kunnen nu bij de bond terecht. De KNSB ontwikkelde het plan samen met de atletencommissie en sportkoepel NOC*NSF. Het wordt echter geen ploeg van de KNSB. "We faciliteren alleen. In Heerenveen kunnen de schaatsers van juni op het zomerijs en is er een ruimte voor krachttraining en ze krijgen medische begeleiding."

In de trainingsgroep is plaats voor acht tot twaalf topschaatsers. Ze moeten een A- of HP(high potential)-status van NOC*NSF hebben, of ze moeten recent een podiumplaats bij een wereldbekerwedstrijd hebben behaald. De KNSB voert begin mei gesprekken met potentiële rijders. Het is de bedoeling dat de gezamenlijke trainingen daarna snel kunnen beginnen.

De trainingsgroep zal maximaal een jaar bestaan, en wordt opgeheven als schaatsers onderdak hebben gevonden bij een gesponsord topteam. "Wij hebben er ook het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken. Wij geloven nog altijd in het huidige topsportmodel. Met de TTG ontstaat meteen een groep schaatsers die voor potentiële sponsors heel interessant kan zijn'', aldus Koops.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions