IVECO presenteert nieuwe Stralis X-WAY en duurzame voertuigen bouwsector op Intermat 2018 in Parijs

IVECO presenteert nieuwe Stralis X-WAY en duurzame voertuigen bouwsector op Intermat 2018 in Parijs

PARIJS - IVECO neemt deel aan Intermat 2018, de internationale tentoonstelling voor bouw en infrastructuur die van 23 tot 28 april plaatsvindt in het Parc des Expositions in Paris-Nord Villepinte (Parijs). De truckfabrikant is aanwezig op de stand van CASE Construction Equipment, waar zij haar gamma voor diverse sectoren tentoonstelt: recycle, stedenbouw, wegenbouw en mijnbouw.

Het merk stelt in Parijs de Stralis X-WAY tentoon, het nieuwe gamma dat speciaal is ontwikkeld voor bouwlogistiek. Het biedt de perfecte basis voor wegtoepassingen die een zekere terreinmobiliteit vereisen en drijft daarmee de opdrachtgerichte benadering in zwaar transport tot het uiterste. De Stralis X-Way koppelt de beste technologie van IVECO op het vlak van brandstofefficiëntie en veiligheid aan de befaamde offroad-robuustheid van de taaiste vrachtwagens van het merk om een hoge productiviteit en een onovertroffen laadvermogen te verenigen met uitzonderlijk lage eigendomskosten (Total Cost of Ownership).

In een speciale zone gewijd aan de recycle-sector bewijst dat IVECO en CASE complementaire producten aanbieden die samen kunnen leiden tot een circulaire economie op basis van de opwekking van biomethaan uit afval. Op de stand wordt een Stralis X-WAY met haakarm systeem tentoongesteld, ideaal voor de recycle-sector door zijn uitzonderlijke wendbaarheid, compacte buitenafmetingen, hoge bodemvrijheid, uitstekende tractie en hoog laadvermogen.

Voor de sector stedenbouw presenteert IVECO zijn duurzame lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens met alternatieve aandrijftechnologieën: de aardgas aangedreven Daily Blue Power (International Van of the Year 2018) en de Stralis X-WAY NP (Natural Power). IVECO is een pionier in de vrachtwagensector en speelt met zijn baanbrekende oplossingen, zoals de onlangs gepresenteerde 460pk sterke 13-liter aardgasmotor) in op een toenemende vraag naar voertuigen die de klimaatverandering kunnen tegengaan en de luchtkwaliteit in steden kunnen verbeteren.

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, verklaarde: “Het engagement van IVECO om de energietransitie te steunen heeft ons aangezet om duurzame technologieën te implementeren, met een gamma alternatief aangedreven voertuigen als resultaat. In een tijd waarin steden verkeersbeperkingen en strenge emissienormen invoeren om de luchtkwaliteit voor hun inwoners te verbeteren, geven onze aardgasvoertuigen bouwbedrijven een concurrentieel voordeel.”

De Stralis X-WAY NP met elektrische betonmixer van CIFA, die wordt getoond in de zone stedenbouw, is de allereerste elektrische betonmixer op de basis van een bio-CNG-vrachtwagen. Hij onderscheidt zich niet alleen door zijn uiterst stille werking en een nagenoeg roet- en CO2-vrije uitstoot, maar biedt ook uitmuntende operationele voorzieningen met een uitzonderlijke laadcapaciteit van 8 m³ beton, die niet moet onderdoen voor de capaciteit van de beste betonmixers op basis van dieseltrucks.

De Stralis X-WAY is actief in een sector waar het laadvermogen cruciaal is en verlegt in dat opzicht grenzen met het hoogste laadvermogen. De Super Loader-versie, een 8x4-chassis ontwikkeld voor betonmixers, weegt minder dan 8.845 kilogram en tilt het laadvermogen voor klanten naar nieuwe hoogten: hij kan 355 kilogram meer laden dan elk ander vergelijkbare voertuig. Dit is gecertificeerd door het onafhankelijke bureau UTAC.

Daarnaast toont IVECO zijn Stralis X-WAY NP trekker, met toonaangevende aardgastechnologie. Die biedt een bijkomend milieuvoordeel bovenop het nuttige laadvermogen en de sterke prestaties van het gamma – een troef voor bouwwerven in stadscentra. Daar gelden immers vaak beperkingen voor dieselvrachtwagens en geluidsnormen, zeker waar de klok rond wordt gewerkt.

De nieuwe Daily Blue Power, die werd uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2018’, heeft de klok rond toegang tot stadscentra en bevrijdt bouw- en andere ondernemingen van beperkende milieuvoorschriften dankzij zijn geslaagde combinatie van technologie, een lage uitstoot en milieu-impact, uitstekende prestaties en een maximale efficiëntie.

Deze nieuwe productfamilie is IVECO’s duurzaamheidskampioen en biedt ondernemers onbeperkte toegang tot steden dankzij de keuze uit drie technologieën: de Daily Hi-Matic Natural Power op gecomprimeerd aardgas, de emissievrije Daily Electric en de Daily Euro 6 RDE Ready, de meest geavanceerde dieseltechnologie in de sector.

Op de Intermat-beurs wordt de Daily Hi-Matic Natural Power getoond, in een unieke versie met een brutogewicht van 7,2 ton, dat een laadvermogen tot 4,9 ton en een carrosserielengte tot 6,4 meter met een wielbasis van 5,1 meter mogelijk maakt. Zijn geavanceerde, duurzame technologieën gaan hand in hand met de bekende troeven van de meermaals bekroonde Daily-familie, die een sterke reputatie heeft op het gebied van robuustheid, veelzijdigheid, prestaties en duurzaamheid.


Rellen en plunderingen in Frankrijk na WK-titel

missing-image PARIJS - [update 08:45 uur] De viering van het winnen van het wereldkampioenschap voetbal is in een reeks plaatsen in Frankrijk zondagavond ontsierd door geweldplegingen, rellen en plunderingen. Gemaskerde relschoppers die &#...

Meer reizigers met trein naar Parijs

missing-image AMSTERDAM - De hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Parijs is populairder geworden. De groei op het Nederlandse traject was in de eerste drie maanden van dit jaar met 16 procent groter dan op het traject Brussel-Parijs en de rout...

Singapore Airlines verlengt vervoerscontracten met WFS in Frankrijk en Groot-Brittannië

missing-image PARIJS - Singapore Airlines heeft zijn vrachtafhandelingscontracten met Worldwide Flight Services (WFS) in Parijs en Londen vernieuwd. In Frankrijk biedt WFS afhandelingsservices voor de dagelijkse Airbus A380-vluchten van Sing...

Politie Parijs ruimt kampementen migranten op

missing-image PARIJS - De politie in Parijs is maandag begonnen de laatste twee nog bestaande grote kampementen van illegalen op te ruimen. Het gaat om groepen mensen die zich al maanden langs het kanaal van Saint-Martin en bij de Porte de...

Malinees redt kind en krijgt Frans paspoort [+video]

missing-image PARIJS - Een Malinees die in Parijs een gebouw beklom om een kind te redden, krijgt de Franse nationaliteit. De reddingsactie leverde Mamoudou Gassama een heldenstatus op. Hij mocht onder meer op bezoek bij president Emmanuel...

Transportrisico

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden
Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!