Clicky


GEODIS verzorgt Europese logistiek van iiyama

GEODIS verzorgt Europese logistiek van iiyama
17-04-2018 10:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VENLO - iiyama gaat een langdurige strategische samenwerking aan met logistiek dienstverlener GEODIS. GEODIS voorziet de Japanse fabrikant van computermonitors en displays in Nederland van een end-to-end-oplossing. Dit houdt in dat GEODIS zorg draagt voor douaneafhandelingen, het transport van producten van Rotterdam naar Venlo, warehousing en het verwerken van sales orders op de campus van GEODIS in Venlo en outbound transport naar de eindklant.

“We groeien ontzettend hard”, zegt Jeffry Pettinga, Sales Director Europe bij iiyama. “Daarnaast zien wij behoefte in de markt naar steeds grotere desktop monitors en (interactieve) signage displays, waardoor we te maken krijgen met complexere logistiek. Met het oog op de toekomst zijn we daarom op zoek gegaan naar een logistieke partner die ons in onze groei kan ondersteunen.”

GEODIS is gekozen als partner nadat iiyama meerdere logistieke partijen had overwogen. De kennis en ervaring van GEODIS op het gebied van consumer electronics en high-tech, in combinatie met de flexibiliteit die GEODIS kan bieden op de warehousing-locatie in Venlo, waren doorslaggevend. Met de nieuwe integratie is het mogelijk voor iiyama om alle diensten vanuit een centraal punt te overzien en besturen.

De bereidheid van de betrokken partijen om een overeenkomst te sluiten die wederzijds voordeel biedt, zorgde voor het succesvol afronden van de laatste onderhandelingen.

“Wij zijn erg blij dat we iiyama als klant kunnen verwelkomen op onze campus van 135.000 vierkante meter in Venlo”, zegt Marc Walbaum, Deputy Director Contract Logistics bij GEODIS. “Deze nieuwe samenwerking is een bevestiging van onze leidende positie als logistieke dienstverlener in de high-tech industrie.”