Clicky

 Werkgevers: cao-onderhandelingen ov verlopen moeizaam

Werkgevers: cao-onderhandelingen ov verlopen moeizaam
17-04-2018 09:18 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Op 16 april, drie maanden na het bereiken van het onderhandelingsresultaat, heeft de VWOV op uitnodiging van de FNV opnieuw aan tafel gezeten met de vakbonden. Het onderhandelingsresultaat van 15 januari is door de leden van de vakbonden FNV en CNV afgewezen.

De vakbonden hebben in het overleg van maandag aangegeven dat de werkgevers slechts een week de tijd krijgen om te voldoen aan de nieuwe eisen over de cao en dreigen met acties. "De vakbonden hebben zelf drie maanden de tijd genomen om het resultaat voor te leggen aan hun leden en dit terug te koppelen aan de werkgevers", aldus VWOV.

"De FNV heeft ons pas op 12 april inhoudelijk aangegeven waarom het resultaat is afgewezen. Op 16 april is dit verder toegelicht en zijn er vanuit de FNV bovendien nieuwe eisen op tafel gekomen over de looptijd, de loonsverhoging en afspraken over de werkdruk. CNV wil verder in gesprek binnen de kaders van het bereikte resultaat."

"Op 15 januari 2018 hebben we na een lang en intensief proces met de vakbonden het glas geheven op een onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao ov. In deze cao zijn volgens ons met alle partijen goede afspraken gemaakt, onder andere over een loonsverhoging van 8,3 procent en vermindering van de werkdruk."

"Het resultaat is vervolgens door een deel van de leden van de FNV en de leden van CNV afgewezen. De FNV heeft daarbij het resultaat niet aan al haar leden voorgelegd. Alleen FNV-leden die op de vergaderingen aanwezig waren, een kleine tien procent, konden stemmen. Wij zijn als werkgevers teleurgesteld in deze gang van zaken. We onderzoeken nu welke mogelijkheden er zijn om te komen tot een akkoord", aldus VWOV.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats