Transport Online - Air France: weer vluchtuitval door staking

Air France: weer vluchtuitval door staking

Air France: weer vluchtuitval door staking
16-04-2018 13:20 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

PARIJS - Air France verwacht dat er door de staking dinsdag weer zo'n 30 procent van de vluchten uitvalt. De actie treft waarschijnlijk vooral langeafstandsvluchten. Volgens Air France legt bijna 30 procent van de piloten het werk neer, dik 20 procent van het cabinepersoneel en ruim 12 procent van de krachten aan de grond.

Er is in de afgelopen tijd al geregeld gestaakt bij de zustermaatschappij van KLM, met een kostenpost van 170 miljoen euro voor Air France-KLM. De bonden eisen een loonsverhoging van 6 procent, maar Air France vindt die verhoging onverantwoord en wil het geld liever aan bijvoorbeeld nieuwe vliegtuigen besteden. De maatschappij biedt voor dit jaar een loonsverhoging van 2 procent en wil praten over een meerjarenplan.

Air France riep de Franse vakbonden vorige week nog op om het overleg te hervatten. Vrijdag bleek evenwel dat er nog geen schot zat in de loononderhandelingen. Air France zei toen dat er hopelijk deze week weer verder kan worden gepraat. De bonden hebben voor komende periode nog meer stakingsdagen gepland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions