Transport Online - Rusland begint 'vuile trucjes'-campagne

Rusland begint 'vuile trucjes'-campagne

Rusland begint 'vuile trucjes'-campagne
16-04-2018 09:44 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Rusland is begonnen met een campagne van "vuile trucjes'' tegen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten na de aanval op Syrische doelen. De Britse overheid heeft de hoeveelheid desinformatie die Rusland verspreidt via social media zien vertwintigvoudigen sinds de raketaanvallen in de vroege uren van zaterdag.

Gevreesd wordt voor een volledige cyberaanval door Moskou. Rusland heeft in de dagen voor de aanval herhaaldelijk gewaarschuwd voor consequenties is die zouden doorgaan. Een parlementaire bron in Londen spreekt van "vuile trucjes''.

"Ik denk dat we elke voorzorgsmaatregel moeten treffen'', stelde de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson in een interview met de BBC. "Als je ziet wat Rusland heeft gedaan, niet alleen in dit land in Salisbury maar aanvallen op tv-stations, op de democratische processen, op cruciale nationale infrastructuur, dan moeten we zeer, zeer voorzichtig zijn.'' In Salisbury werd een Russische voormalige dubbelspion aangevallen met zenuwgas.

Ook Washington zegt een forse toename te zien van Russische nepaccounts die desinformatie verspreiden, bijvoorbeeld dat 70 procent van de raketten op Syrië zouden zijn neergehaald. In een etmaal zag het Pentagon het aantal nepaccounts met 2000 procent toenemen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions