Janus van Kasteren wint eerste etappe Morocco Desert Challenge

Janus van Kasteren wint eerste etappe Morocco Desert Challenge
16-04-2018 09:13 | Uitslagen | auteur Redactie [FE]

PLAGE BLANCHE - Het team van Mammoet Rallysport heeft in de eerste etappe van de Morocco Desert Challenge een mooi visitekaartje afgegeven. De Renault-equipes openden met een eerste en derde plaats. Janus van Kasteren won de eerste rit. Martin van den Brink eindigde achter Ales Loprais en zijn teamgenoot als derde.

"Een lekker begin van de rally", zo verklaarde Janus van Kasteren na afloop van de etappe over 77 kilometer. "We kregen in deze korte rit mooi de kans om in het ritme te komen. Daarnaast is het belangrijk om de truck aan de tand te kunnen voelen en zodoende de laatste kleine problemen te vinden. We zijn blij met het resultaat en gaan vol vertrouwen beginnen aan de langere etappes", aldus Janus die met Erwin van den Bosch en Frank van Hoof een equipe vormt.

Janus van Kasteren was 58 seconden sneller dan Ales Loprais en bleef zijn kopman Martin van den Brink 1 minuut en 19 seconden voor. Concurrenten als Gert Huzink (3.25), Jos Smink (3.46), Peter Versluis (13.52) en Pascal de Baar (14.45) moesten in de openingsdans direct al belangrijke minuten inleveren ten opzichte van de equipes van Mammoet Rallysport.

De snellere trucks hadden weinig problemen met de 77 kilometer lange eerste etappe bij Plage Blanche. De trucks in het achterveld hadden echter grote moeite met de steeds dieper wordende water doorwadingen.

"Ik was even bang dat ik vast kwam te zitten", zo vertelde Janus. "Ik zag overal auto’s staan in de modder en ben er plankgas doorheen gegaan. Ik ben zo hard van start gegaan dat ik na 10 kilometer al bij William de Groot was, die ook meteen opzij is gegaan. Ik heb me vandaag absoluut niet ingehouden. Ik wilde perse voor de tweede etappe ver vooraan starten, dus ik ben ervoor gegaan. Het was goed dat de eerste etappe maar 77 kilometer was. Voor navigator Erwin van den Bosch is het de eerste keer in de Renault. Dat maakt veel uit, want met de Renault gaat het veel harder dan met de DAF, dus voor de navigator is het heel anders. Dat hij nu de tweede etappe moet openen wordt wel spannend, maar ik weet dat hij het kan."

‘Veel stenen’

De eerste etappe in de Morocco Desert Challenge werd afgewerkt in een boeiend landschap op paden met veel keien. "We weten dat er in Marokko veel stenen liggen. We hebben hard gereden en dat is te zien aan de banden,’’ zo vertelde Martin van den Brink na terugkeer in het bivak. "We hadden een relatief korte etappe dus was het mogelijk iets te riskeren. De komende dagen zullen we in de langere etappes meer rekening moeten houden met de grote hoeveelheid keien. We zullen de tactiek daar zeker op aanpassen. Op technisch gebied hadden we alleen een iets te hoge temperatuur van de remmen. Maar we denken dat dat een foutje in de software is. Verder hebben we geen problemen gehad."

Naast het sportieve succes in de openingsetappe kon Martin ook tevreden zijn over het functioneren van zijn equipe. "We zijn goed door de eerste rit gekomen en dat geeft vertrouwen. Mitchel heeft een prima debuut gemaakt en de samenwerking met Wouter de Graaff is uitstekend. We gaan met twee equipes vol vertrouwen en enthousiasme aan deze week beginnen."

Vandaag gaat de tweede etappe over 470 kilometer naar Touzounine.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden