Transport Online - Iran veroordeelt aanval op bondgenoot Syrië

Iran veroordeelt aanval op bondgenoot Syrië

Iran veroordeelt aanval op bondgenoot Syrië
14-04-2018 10:08 | Buitenland | auteur ANP

TEHERAN - Iran heeft de raketaanvallen van Amerikanen Britten en Fransen op Syrië scherp veroordeeld. Teheran noemde het een grove schending van internationaal recht en van de soevereiniteit van Syrië.

Teheran is naar eigen zeggen ook tegen chemische wapens, maar dat thema mag niet worden misbruikt als een excuus voor een militaire aanval op een lid van de VN, aldus het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De VS, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag raketaanvallen op Syrië uitgevoerd. Ze stellen dat het om een vergelding gaat van een aanval met gifgas op burgers in Syrië een week eerder. Rusland en Syrië stellen dat die 'gifaanval' in scène is gezet door tegenstanders van Assad om westerse militaire acties uit te lokken.

Sjiitisch Iran steunt de regering van president Assad. Assad die geen soenniet is wordt gezien als een cruciale bondgenoot in de regio in de strijd tegen onder anderen soennitische extremisten. Iran hoopt ook via Syrië de druk op Israël op te voeren. Afgelopen week nog voerde Israël raketaanvallen uit op een Syrische basis waar Iraniërs gelegerd zijn. Iran steunt ook de Libanese sjiitische beweging Hezbollah die een cruciale rol speelt in de strijd tegen Assads vijanden. De beweging stelde zaterdag dat ,,de Amerikaanse oorlog tegen Syrië, de regio en tegen verzetsbewegingen'' zal mislukken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions