Transport Online - Rusland: aanval krijgt gevolgen

Rusland: aanval krijgt gevolgen

Rusland: aanval krijgt gevolgen
14-04-2018 09:58 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De aanvallen van drie Westerse landen op doelen in Syrië "kunnen niet zonder gevolgen blijven.'' Die waarschuwing heeft de Russische ambassadeur in de VS Anatoli Antonov gegeven.

In een verklaring stelde de ambassadeur de beledigingen aan het adres van de Russische president Poetin "onacceptabel en ontoelaatbaar'' te vinden. Hij zei dat de VS niet het recht hebben andere landen de schuld te geven van de toestand in Syrië. De Amerikaanse president Trump beschuldigde de Russen er eerder van partner te zijn van "een met gas dodend beest dat zijn eigen volk uitmoordt en ervan geniet''.

In zijn verklaring haalde Antonov tevens uit naar Westerse media die volgens hem door hun berichtgeving hebben bijgedragen aan de aanval op Syrië. Het Russische ministerie van Defensie liet weten dat de drie doelwitten niet werden beschermd door Russische militaire afweersystemen.

Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken kwam de aanval uitgerekend op het moment dat het Syrië een kans had om een vredevolle toekomst in te gaan. Een woordvoerster van het ministerie, Maria Zakharova, stelde in een reactie op Facebook dat de aanval net op een moment is uitgevoerd dat er intensieve pogingen werden ondernomen om vrede in het land te bewerkstelligen. "Degenen die hier achter zitten, beroepen zich op hun moralistische leiderschap in deze wereld en verklaren zich daarmee verheven boven de rest."

De Russische politicus Alexander Scherin, vicevoorzitter van het defensiecomité in het parlement, vergeleek het optreden van Trump met Adolf Hitler. "Men kan hem de Hitler van onze tijd noemen". Scherin trok daarbij de vergelijking met de Duitse inval in Rusland in de Tweede Wereldoorlog. "Hij heeft zelfs hetzelfde tijdstip uitgekozen om aan te vallen als de Duitsers indertijd bij Rusland." Het Duitse leger zette op 22 juni 1941 in de vroege ochtend de aanval op Rusland in.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions