Clicky


Verstekelingen gevonden in vrachtwagen in Veghel

Verstekelingen gevonden in vrachtwagen in Veghel [+foto]
14-04-2018 13:30 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

VEGHEL - [update] De politie vond vrijdag aan het eind van de middag vier mannen uit Bangladesh in een vrachtwagen in Veghel. In verband met vermoedens van mensensmokkel werden de mannen en de vrachtwagenchauffeur aangehouden.

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Macedonië sloeg alarm toen hij op de Taylorweg in Veghel gestommel en stemmen hoorde uit de laadruimte van de vrachtwagen. Toen die geopend werd kwamen vier mannen tevoorschijn. Ze verklaarden uit Bangladesh te komen en hadden geen papieren bij zich. Wel hadden ze verschillende tassen bij zich en een grote vuilniszak met kleding en eten. Vanwege vermoedens van mensensmokkel en het feit dat de vier Bengalen (20, 23, 26 en 30 jaar oud) zich niet konden legitimeren werden de vijf aangehouden voor onderzoek door specialisten van de Vreemdelingenpolitie.

De chauffeur is als verdachte aangemerkt en verhoord. Hij verklaart geen idee te hebben hoe de mannen in zijn vrachtwagen zijn beland. Mogelijk is dat eerder deze week gebeurd in Servië, maar dat wordt nog verder onderzocht. Na verhoor is de chauffeur in vrijheid gesteld. Ook drie van de vier mannen uit Bangladesh zijn vrijgelaten. Ze gaan de asielprocedure in.

De vreemdelingendiensten hebben de taken voor het toelaten van vreemdelingen overgedragen aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De andere man vraagt asiel aan in Frankrijk, het land waar hij eigenlijk naartoe wilde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions