Transport Online - 'Rusland bespioneerde Skripals al vijf jaar'

'Rusland bespioneerde Skripals al vijf jaar'

'Rusland bespioneerde Skripals al vijf jaar'
13-04-2018 16:35 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Russische inlichtingendiensten waren de ex-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Joelia al zeker vijf jaar aan het bespioneren. De Britse nationale veiligheidsadviseur Mark Sedwill heeft dat schriftelijk laten weten aan secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO, meldt de zender Sky News.

Volgens Sedwill hadden computerdeskundigen van de Russische militaire inlichtingendienst GROe het onder meer voorzien op de mailaccounts van Joelia Skripal. Die zouden al sinds 2013 zijn gehackt.

De Russische ambassadeur in Groot-Brittannië noemde de beschuldiging een "grote verrassing''. "Als iemand spioneerde, waarom hebben de Britse diensten daar dan niet over geklaagd?'', vroeg Aleksander Jakovenko zich af.

"Ze klagen altijd als er iets fout gaat. We hebben geen enkel signaal gehad van Britse zijde dat ze niet gelukkig waren met de manier waarop de Skripals in Salisbury leefden.''

Sergei en Joelia Skripal werden vorige maand met ernstige vergiftigingsverschijnselen in een Engels ziekenhuis opgenomen. Volgens de Britse regering zat het Kremlin achter de aanval. Joelia mocht deze week het ziekenhuis verlaten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions