Clicky

 
Transport Online - Voet van Verstappen veroorzaakte crash

Voet van Verstappen veroorzaakte crash

Voet van Verstappen veroorzaakte crash
13-04-2018 14:01 | Sport | auteur ANP

SHANGHAI - Max Verstappen heeft zelf de crash veroorzaakt vorige week in de kwalificatierace van de Grote Prijs van Bahrein. Teambaas Christian Horner van zijn team Red Bull heeft op de website van Autosport gezegd dat er geen sprake was van een technische storing, maar dat de Limburgse Formule 1-coureur met zijn voet zelf extra gas gaf nadat zijn auto van de baan was geraakt. Hij ramde daardoor een muur langs het circuit.

Verstappen meende zelf dat er een technische storing moet zijn geweest. Hij kreeg in de bocht ineens 150 pk extra. "Dat is raar, want in die bocht ga je niet voluit. Je gaat voorzichtig op het gas'', vertelde hij na de crash, die ervoor zorgde dat hij in de race vanaf plaats vijftien moest vertrekken.

Horner gaf een andere lezing. "Het gaspedaal bleef niet hangen. We denken dat toen Max op de kerbstones kwam, zijn voet begon te trillen en het gaspedaal werd ingeduwd. Het was een combinatie van verschillende factoren; je moet er verder niets in zien. Dit kan gebeuren'', aldus Horner.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden