Transport Online - Uitbreiding overslagloods DACHSER in Zevenaar gereed

Uitbreiding overslagloods DACHSER in Zevenaar gereed

Uitbreiding overslagloods DACHSER in Zevenaar gereed
13-04-2018 12:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZEVENAAR - Onlangs heeft het “Logistics Center DACHSER Zevenaar” de uitbreiding van zijn loods met 3.319 m2 in gebruik genomen. Sinds 2012 is DACHSER gevestigd op BusinessPark 7Poort. Door een snelle toename van de logistieke activiteiten was deze uitbreiding hoogst noodzakelijk.

Businesspark 7Poort

DACHSER verhuisde in 2012 van bedrijventerrein Hengelder naar BusinessPark 7Poort. Toendertijd werd er gekozen voor 7Poort vanwege de goede arbeidsmarkt in de regio alsook de ruimte voor grootschalige logistiek en de goede bereikbaarheid, aldus John van den Berg, General Manager van DACHSER in Zevenaar.

Uitbreiding

April afgelopen jaar werd tussen DACHSER en de gemeente Zevenaar de koopovereenkomst getekend voor de aankoop van 8.100 m2 grond. Dit ten behoeve van de uitbreiding van de bestaande overslagloods (7.092 m2) met extra 3.319 m2. In het nieuwe gedeelte zijn 30 laadperrons gebouwd. Tegelijkertijd werd de portiersloge vernieuwd, de parkeerruimte voor vrachtwagens vergroot en de inrit voor personenauto’s verlegd.

Door het hart van de loods loopt via een railsysteem in de vloer een 383 meter lange vloerketting. Door een palletwagen op deze ketting te plaatsen, kunnen loodsmedewerkers de zendingen uiterst efficiënt en met minimale inspanning van de ene naar de andere kant van de loods verplaatsen. Dit systeem verbetert de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Toekomstige groei

De actuele uitbreiding markeert weer een belangrijke fase in de geschiedenis van DACHSER in Nederland. “Vanaf 1975 zijn we actief op de Nederlandse markt. Sinds die tijd hebben we ons netwerk flink uitgebreid. Om de groei de komende jaren het hoofd te kunnen bieden, moesten we onze loods nu al uitbreiden. We zijn trots op deze nieuwe mijlpaal. In Zevenaar hebben we alle mogelijkheden om mee te groeien met onze klanten en een compleet aanbod van logistieke diensten aan te bieden. In een latere fase zal het complex nog verder vergroot worden. En dat is goed voor de regio en de werkgelegenheid”, zegt John van den Berg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen