Oud-gitarist BZN, Cees Tol, overleden

Oud-gitarist BZN, Cees Tol, overleden
13-04-2018 11:42 | Showbizz | auteur Redactie [FE] | ANP

VOLENDAM - Oud-gitarist Cees Tol van BZN is in de nacht van donderdag op vrijdag plotseling overleden. Tol overleed op 70-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan de gevolgen van een plotselinge longontsteking.

Een woordvoerder van Volendam Music heeft het nieuws bevestigd. Zanger Jan Smit plaatste vrijdag op sociale media een herinnering aan Cees Tol. De muzikant schreef tot een paar jaar geleden teksten voor Smit. Na een hersenbloeding enkele jaren geleden stopte Tol met werken; hij trad ook niet meer op in het openbaar.

Tussen 1966 en 1988 was hij de gitarist van BZN. Daarna speelde hij met broer Thomas in het duo Tol & Tol. Hiermee scoorden zij in 1990 een nummer-1-hit in de Nationale Hitparade, genaamd Eleni.

Bij BZN schreef Cees samen met Jan Tuijp de teksten voor hits als Pearlydumm (1980), Just an illusion (1983) en Amore (1987). De muziek werd grotendeels gecomponeerd door broer Thomas.

In 2002 werden Cees en Thomas de schrijvers van liedjes voor Jan Smit. Cees en Thomas maakten onder andere de hit 'Als de nacht verdwijnt'. Tevens waren zij beiden als producer betrokken bij vele successen van Jan Smit.

Sinds 1997 speelde hij in de reünie-band BZN '66.

Jan Smit herinnert zich Cees als "een prachtig mens met ongelooflijk droge humor! Ik wens zijn vrouw Tiny, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd... Cees, het ga je goed daar boven!"Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden