Clicky


Verstappen ook vijfde in tweede training China

Verstappen ook vijfde in tweede training China
13-04-2018 10:23 | Sport | auteur ANP

SHANGHAI - Max Verstappen heeft in de tweede vrije training van de Grand Prix van China de vijfde tijd neergezet in zijn Red Bull. De Nederlandse Formule 1-coureur zag in de sessie de twee bolides van Mercedes en Ferrari snellere rondes rijden op het circuit van Shanghai. Wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes noteerde de snelste ronde: 1.33,482. Verstappen gaf ruim drie tienden toe op die tijd.

De Limburger zette in de eerste vrije training eveneens de vijfde tijd neer, maar was toen zeven tienden van een seconde langzamer dan Hamilton. Beide coureurs, die donderdag in Shanghai elkaar weer de hand schudden na wat onenigheid in Bahrein, verloren tijdens die eerste oefensessie even de controle over hun bolide. Verstappen raakte van de baan en Hamilton spinde eveneens, zonder grote gevolgen. De tweede training verliep voor beiden foutloos.

Verstappen hoopt zondag in de race op zijn eerste echt goede resultaat. Vorig jaar beëindigde de twintigjarige coureur een inhaalrace die begon vanaf de zestiende startplek op de derde plaats. Dit seizoen verliep tot dusver teleurstellend met de zesde plaats in Australië en vorige week in Bahrein een uitvalbeurt na een touché met Hamilton.

Het tijdsverschil met Hamilton van 0,341 seconde in de tweede sessie zal Verstappen redelijk tevreden stellen. De verschillen tussen de eerste vier bolides waren minimaal. De Fin Kimi Räikkönen was in zijn Ferrari slechts zeven duizendsten minder snel dan Hamilton. Valtteri Bottas was in zijn Mercedes 0,033 langzamer en Sebastian Vettel, de winnaar van de eerste twee races van dit jaar, gaf in zijn Ferrari ook maar 0,108 seconde toe.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur