Clicky

 
Transport Online - Macron geeft ondanks spoorstaking geen krimp

Macron geeft ondanks spoorstaking geen krimp

Macron geeft ondanks spoorstaking geen krimp
12-04-2018 17:46 | Buitenland | auteur ANP/DPA

PARIJS - De Franse president Emmanuel Macron geeft ondanks de aanhoudende spoorstaking geen krimp. ,,We gaan door tot het einde'', zei hij donderdag op de tv-zender TF1 over de hervormingsplannen van zijn regering.

Werkonderbrekingen leggen sinds begin deze maand het treinverkeer een paar dagen per week plat. Forenzen en toeristen ondervinden daar veel hinder van. Het conflict over de verbetering van het staatsspoorwegbedrijf SNCF, dat moet bezuinigen en moderniseren, is verre van opgelost. Vrijdag en zaterdag wordt er opnieuw gestaakt.

"De SNCF blijft voor 100 procent openbaar bezit'', zei Macron. Hij schoof daarmee argumenten terzijde dat de onderneming, die diep in de schulden zit, mogelijk wordt geprivatiseerd. Wel is het zo dat het Franse spoorwegennet, zoals op Europees niveau is afgesproken, opengaat voor concurrentie.

De Franse president prees de hervormingen die Deutsche Bahn al heeft doorgevoerd in buurland Duitsland. Daar is de service verbeterd, zijn er meer trajecten gekomen naast de grote treinverkeersaders en is het aantal reizigers toegenomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions